Bonboncsokor

írta 2021. 04. 10.Mit, hogyan?0 hozzászólás

bal oldalon 4 tekercs krepp papír, egy tálban bonbon, mellette díszdobozok, jobb oldalon szív alakú díszdobozok bonbont rejtő virágokkal töltve

Nem szeretek csak úgy simán átadni egy doboz bonbont, cukorkát vagy csokit. Ezért az ilyenekből bonbont (cukorkát, kis csokit) rejtő virágcsokrokat vagy éppen dobozkákat készítek. Megfelelőek ajándék mellé kísérőként, de akár önmagukban is átadhatod.

 

Kellékek:

  • bonbon, csoki, cukorka
  • folpack
  • krepp papír (zöld+ amilyen színű virágokat szeretnél)
  • zöld virágkötő drót
  • vékony, erős papírhenger/műanyag cső szárnak (folpack, alufólia stb hengere, méretre vágott pvc cső, pezsgőtabletta doboza)
  • zöld selyemszalag (a szár bevonásához)
  • virágszálas csokorhoz zöld öntapadó virágkötő szalag
  • fajtától függően hungarocell félgömb, hungarocell gömb vagy papír díszdoboz
  • édességfa esetén virágcserép

Elkészítés

A forma: csokor, félgömb, fa, doboz

Válaszd ki, milyen típust szeretnél készíteni, mi a legjobb az édességedhez: nyalókának a hungarocell félgömb a jó választás (csak beleszúrod), ugyanígy ezen mutatnak jól a gömb alakú bonbonok is. Választhatsz akár hungarocell gömböt is, így cserépbe állítva édességfa lehet belőle.
Cukorkákhoz bármelyik változat jó lehet, nehezebb bonbonokat viszont mindenképp vagy dobozba vagy félgömbre ragasztva a legideálisabb elkészíteni.

Fa vagy félgömb formánál nem is kell virágokat készítened belőle, csak szorosan egymás mellé szúrd be a nyalókákat, ragaszd fel a bonbonokat ragasztópisztollyal. Ha maradna köztük rés, helykitöltő dekorációnak használhatsz gyöngyöt, apró terméseket, gyűrt krepp papírt stb…

egy bonbon, aminek felül csavart a papírja, 3 szem cukorka, ferrero bonbon, nyalókák2 bonbonfa fehér kaspóban

Virágfejek

Csokor vagy doboz esetén virágokká kell változtatni az édességet. Ehhez először a folpackból vágj a kiválasztott bonbon, kis csoki méreténél minden irányban két-két ujjnyival szélesebb négyzetet. Ennek a közepére tedd az édességet, fogd össze a 4 sarkát és szorosan tekerd bele. Vannak bonbonok, amelyek eleve úgy vannak csomagolva, hogy van kis „szár” a tetején, ezeket és a cukorkákat nem kell pluszban csomagolni. Vágj a krepp papírból az édességed méreténél egy-két centivel szélesebb 15-20 centi hosszú csíkot. A folpackból kialakított kis szárral lefelé helyezd a csíkra a bonbont, majd az alját szorosan, a tetejét lazábbra engedve, kissé lefelé haladva tekerd rá. Rögzítsed az alját virágkötöző dróttal.

Dobozok

Ha dobozba kerülnek, akkor vágj alá zöld leveleket, ragaszd bele a virágfejet és állítsd őket szorosan egymás mellé, míg meg nem telik a doboz. Mielőtt beleteszed a virágfejeket, személyes üzenetet, jókívánságokat is elrejthetsz a doboz alján. (Különböző alakú és mintájú papír díszdobozokat olcsón találhatsz a kínai boltokban, EcoFamilyben, KIKben vagy vehetsz natur dobozt hobbiboltokban, amit festhetsz, szalvétatechnikával díszíthetsz).

bonbon folpack négyzet közepén, majd betekerve a folpackba, lila krepp csík szélén, feltekerve virág formában. Zöld levél kivágva

bonbon közepű virágfejek szív alakú dobozba rendezve

pink rózsabimbók díszdobozban, belsejükben kinder schokobons

Szálas csokor

Ha száras virágcsokor készül, zöldre festett hurkapálcára tekerd rá virágkötő dróttal a kész virágfejet és az egészet tekerd körbe öntapadós virágkötő szalaggal. Utána készíthetsz a virágodhoz illó zöld leveleket rá. Tehetsz közéjük papír virágokat is.
Könnyebb cukorkákat nem muszáj hurkapálcát használni, erősebb drót is megtartja a virágfejet. Ilyenkor a drótszárakat húzd bele a selyemszalaggal bevont műanyag/papírhenger szárba.
Sokféle virágfejet készíthetsz attól függően, mennyire szeretnéd, hogy kilátszódjon vagy rejtve maradjon a bonbon. A virágboltnál többfélét bemutattam már. A legtöbb elkészíthető bonbonnal a belsejében is.

Félgömb és gömb

Félgömb vagy gömb esetén a szárnak szánt papír/műanyag hengert úgy tudod hozzáilleszteni, hogy késsel kivájsz egy kb 5cm mély nyílást a szárnak, majd ebbe a lyukba beleragasztod. Magát az alapnak szánt hungarocellt hagyhatod fehéren, de akár lefújhatod arany/ezüst sprével, befestheted vagy bevonhatod krepp papírral, selyem anyaggal is. A pici termésfák ugyanúgy hungarocell alapra is készültek, fahéj a törzsük és cserépben állnak. Ugyanígy készíthetsz bonbonfát is, csak ügyelj a cserép és a bele kerülő súly kiválasztására, mivel egy-egy ilyen fa elég nehéz tud lenni.

Őszi születésnapi csokor aranyra fújt hungarocell alapon, bonbont rejtő  falevél rózsákkal, aranyra fújt termésekkel, arany gyöngyökkel.

félgömb alakú csokor ferrero rocher bonbonnal, levélrózsákkal, aranyra fújt termésekkel

 

 

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, ha elkészítetted, vagy hozzászólnál, szívesen fogadjuk a véleményed!

Ötletcsepp - kreatív játékok gyerekeknek - illusztráció

Kitűzés a Pinteresten