Facebook

Ne maradj le különleges tartalmainkról, kövesd Facebook oldalunkat!
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
3 nappal ezelőtt

#advent #adventigyertya

Holnap kezdődik az adventi időszak, így ha szeretnétek vasárnaponként gyertyát gyújtani, de még nincs adventi koszorúd, gyertyás díszed, akkor azt még ma kell beszerezned vagy elkészítened.

Idén sokaknak okoz gondot a kész koszorúk megvásárlása, egyre többen inkább maguk készítik el ezeket.
Én most olyan ötleteket szedtem össze, amikhez elég körülnézni otthon vagy sétálni egyet a természetben.
Nézz körül, mid van otthon: egy felesleges sütőforma, néhány csésze vagy üres üveg, hosszúkás tálca? Mit tudsz könnyen gyűjteni? Mohát, fakéreg darabot, letört faágakat, apró terméseket ? (ezeknél ne feledkezzetek el a megfelelő előkészítésről, ilyenkor a hideg elől már sok lakója lehet egy-egy toboznak: www.otletcsepp.hu/mit-hogyan/7-tuti-tipp-az-oszi-termesek-gyujtesehez/ )

Ha megvan az alap, amire készíted, nézd meg, hogyan áll meg rajta/benne biztonságosan a gyertya: használhatsz tűzőhabot, gyurmát, földet, gyertyatüskét, gipszet. Az alap és a gyertyák után már csak kedved szerint dekorálnod kell.
... tovább...Kevesebb

5 nappal ezelőtt

#adventigyertya #advent

Ma összeszedtem az előző évekből néhány adventi koszorút és díszt. Sajnos több képem is eltűnt, így nem került bele minden, amit szerettem volna. Az egyik legnagyobb kedvencem egy hosszúkás változat volt: lekérgezett platánágakat ragasztottam egymáshoz alapnak, erre került a 4 fehér gyertya fehér alapon aranymintás szalaggal, közéjük pedig natúr és aranyra fújt apró termések kerültek pár nagyszemű fehér gyönggyel.

Holnapra pedig utolsó pillanatban is gyorsan elkészíthető változatokból hozok egy kis ihletadó gyűjteményt, hiszen vasárnap már gyújtjuk is az első gyertyát.
... tovább...Kevesebb

7 nappal ezelőtt

#karácsonyipostalá #adventipostalád #mikuláspostalá

Egy feldíszített ünnepi postaládát több dologra is használhattok:
🎅 ebbe kerülhet a levél a Mikulásnak
👼 elküldhetitek benne a karácsonyi kívánságokat az angyaloknak
😉 ha manóztok (Elf on the self www.otletcsepp.hu/kreativ-otletek/elf-on-the-shelf-avagy-igy-manozunk-mi/), akkor akár a manók üzenetei, fényképei, gyerekeknek szánt feladatai is ide érkezhetnek
🎁 az adventi időszakban akár adventi naptár funkcióját is betöltheti, főleg ha a csemete szeret kíváncsiskodni és előre meglesné az összes meglepetést. Nálunk tavaly ebbe érkezett minden reggelre az apró meglepetés Nagylánynak.

Az alapja egy sima vastag karton kör, amire nagyobb fehér kavicsokat ragasztottam, majd vattával elfedtem őket. A rúd felújításból maradt PVC cső, de erősebb papírhengerek (alufóliatekercs hengere vagy pringles doboza) is megfelelnek. Ezt először fehér krepp papírral borítottam, utána piros csíkkal spirálban betekertem.
A postaláda rész kartondobozból készült. Az alja egy sima téglalap. Ehhez vágtam egy megfelelő méretű nagyobb téglalapot, amit ívesen ráragasztottam, hogy ilyen alakja legyen. Az ajtó készült el utoljára, ez plusz réteg dekorgumival van belülről hozzáragasztva a postaláda aljához.

Kívül tetszés szerint díszíthetitek, lehet bármilyen meséhez, kedvenc könyvhöz tervezni vagy összehangolni a ház többi részén jellemző díszekkel.
A végén átlyukasztottam a tetejét és az ajtó felső részét, piros-fehér rénszarvasmintás szalagot fűztem bele, ezzel lett zárható az ajtó. A részeket (alap, rúd, postaláda) és a dekorálást is ragasztópisztollyal rögzítettem egymáshoz illetve a postaládára.
Készülhet akár alap nélkül vagy csak nagyon rövid csővel asztalra/polcra/komódra tehető változatban.

Szerintem megéri a befektetett munkát és tényleg sok dologra használható. Próbáljátok ki!
... tovább...Kevesebb

#karácsonyipostaláda #adventipostaláda #mikuláspostaládaEgy feldíszített ünnepi postaládát több dologra is használhattok:
🎅 ebbe kerülhet a levél a Mikulásnak
👼 elküldhetitek benne a karácsonyi kívánságokat az angyaloknak
😉 ha manóztok (Elf on the self https://www.otletcsepp.hu/kreativ-otletek/elf-on-the-shelf-avagy-igy-manozunk-mi/), akkor akár a manók üzenetei, fényképei, gyerekeknek szánt feladatai is ide érkezhetnek
🎁 az adventi időszakban akár adventi naptár funkcióját is betöltheti, főleg ha a csemete szeret kíváncsiskodni és előre meglesné az összes meglepetést. Nálunk tavaly ebbe érkezett minden reggelre az apró meglepetés Nagylánynak.Az alapja egy sima vastag karton kör, amire nagyobb fehér kavicsokat ragasztottam, majd vattával elfedtem  őket. A rúd felújításból maradt PVC cső, de erősebb papírhengerek (alufóliatekercs hengere vagy pringles doboza) is megfelelnek. Ezt először fehér krepp papírral borítottam, utána piros csíkkal spirálban betekertem.
A postaláda rész kartondobozból készült. Az alja egy sima téglalap. Ehhez vágtam egy megfelelő méretű nagyobb téglalapot, amit ívesen ráragasztottam, hogy ilyen alakja legyen. Az ajtó készült el utoljára, ez plusz réteg dekorgumival van belülről hozzáragasztva a postaláda aljához.Kívül tetszés szerint díszíthetitek, lehet bármilyen meséhez, kedvenc könyvhöz tervezni vagy összehangolni a ház többi részén jellemző díszekkel.
A végén átlyukasztottam a tetejét és az ajtó felső részét, piros-fehér rénszarvasmintás szalagot fűztem bele, ezzel lett zárható az ajtó. A részeket (alap, rúd, postaláda) és a dekorálást is ragasztópisztollyal rögzítettem egymáshoz illetve a postaládára.
Készülhet akár alap nélkül vagy csak nagyon rövid csővel asztalra/polcra/komódra tehető változatban.Szerintem megéri a befektetett munkát és tényleg sok dologra használható. Próbáljátok ki!Image attachment
3 héttel ezelőtt

#mártonna #libavers #november11 #szentmárto

Néhány libás vers, mondóka, népköltés a közelgő Márton-napra.
... tovább...Kevesebb

Régebbi bejegyzések

Itt tudsz csatlakozni hozzánk!

Ötletcsepp - kreatív játékok gyerekeknek - illusztráció

Kitűzés a Pinteresten