Facebook

Ne maradj le különleges tartalmainkról, kövesd Facebook oldalunkat!
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
4 nappal ezelőtt

#játékcse #játékfagyi

A különböző boltos, eladós játékokból mindig jó móka kerekedik. Nálunk a fagyizó évekig slágerjáték volt, a mai napig előkerül időnként.
Ilyen hőségben a játékbabák és plüssök is megérdemelnek egy kis fagyizást, nyissatok a hűvös szobában nekik egy fagylaltozót. 🥵

Már az előkészület is izgalmas, meg kell tervezni, mit is árusítanak majd.
Készítsetek néhány pálcikás jégkrémet kartonból vagy filcanyagból, keressetek üres jégkrémesdobozt és nézzetek körül mi kerülhet még az üzlet kínálatába: csavaros fagyi, Ice'n'Go, gombócos fagyi akár édestölcsérbe, jégkása, jégkrémtorta?
Csak kicsit más szemmel kell körülnézni és máris rengeteg lehetőséget találhattok.
🍨🍦🍧🍦🍨🍦🍧🍦🍨🍦🍧🍦🍨🍦🍧🍦🍨🍦🍧🍦🍨🍦
Nagyobbaknak remek unaloműző a jégkrémek, tölcsérek elkészítése, az üzlet (kisasztal vagy polc) berendezése, táblák, árak elkészítése és utána maga a játék is.

Jégkrémhez spatulát ma már nem kihívás venni, szinte bármelyik hobbiboltban, papír-írószerben, Pepcoban, Kikben beszerezhetőek natur és színes változatban is.

Játsszatok kreatívan!
... tovább...Kevesebb

2 héttel ezelőtt

#játékcse #hatraplaccs

Tegnap játszották a lányok, így jutott eszembe. Felnőttként lehet, hogy nem tűnik érdekesnek ez a játék, de a gyerekek nagyon imádják.
Ideális olyan meleg napokra, amikor bármilyen ok miatt nem lehet medencében fürdeni, de lehűlnének kicsit.
Előfordulhat, hogy újra kell tölteni párszor (én langyos vizet használok) és a végén szinte mindig beleállnak, egymásra öntik így törölközőre és száraz ruhára biztosan szükség lesz utána.
Az óriási kacagások és a minimum 30 perc nyugalom miatt viszont megéri 😁
... tovább...Kevesebb

#játékcsepp #hatraplaccs #vizesjátékTegnap játszották a lányok, így jutott eszembe. Felnőttként lehet, hogy nem tűnik érdekesnek ez a játék, de a gyerekek nagyon imádják.
Ideális olyan meleg napokra, amikor bármilyen ok miatt nem lehet medencében fürdeni, de lehűlnének kicsit.
Előfordulhat, hogy újra kell tölteni párszor (én langyos vizet használok) és a végén szinte mindig beleállnak, egymásra öntik így törölközőre és száraz ruhára biztosan szükség lesz utána.
Az óriási kacagások és a minimum 30 perc nyugalom miatt viszont megéri 😁
2 héttel ezelőtt

#játékcse #3d #ugróiskol

Ez az ötlet tegnap olyan hirtelen jött, hogy nem is volt itthon hozzá megfelelő kréta, mivel állandóan rajzolnak.
Ennek ellenére ragaszkodtak hozzá, hogy a sima ugróiskola unalmas már, muszáj kipróbálni valami mást.

Tavaszról maradt krétadarabkákkal az eső utáni kissé sáros térkőre nulla tapasztalattal így sikerült az első 3D kísérletük.
Ma veszünk rendes aszfaltkrétát és folytatódik az alkotás. Az új ugróiskola köré lávatengert is terveznek a lányok, mert tegnap este még kutattunk a témában és megtaláltuk ezt a videót:

Crayola Sidewalk Chalk- Create 3D Hopscotch
www.youtube.com/watch?v=p1CbqkmkDVo

Sima felületre még könnyebb elkészíteni és nem kell tökéletesnek lennie, a gyerekek élvezni fogják akkor is, ha egy-egy vonal elcsúszik kissé.
Próbálkozzatok bátran Ti is!
... tovább...Kevesebb

#játékcsepp #3d #ugróiskolaEz az ötlet tegnap olyan hirtelen jött, hogy nem is volt itthon hozzá megfelelő kréta, mivel állandóan rajzolnak.
Ennek ellenére ragaszkodtak hozzá, hogy a sima ugróiskola unalmas már, muszáj kipróbálni valami mást.Tavaszról maradt krétadarabkákkal az eső utáni kissé sáros térkőre nulla tapasztalattal így sikerült az első 3D kísérletük.
Ma veszünk rendes aszfaltkrétát és folytatódik az alkotás. Az új ugróiskola köré lávatengert is terveznek a lányok, mert tegnap este még kutattunk a témában és megtaláltuk ezt a videót:Crayola Sidewalk Chalk- Create 3D Hopscotch
https://www.youtube.com/watch?v=p1CbqkmkDVoSima felületre még könnyebb elkészíteni és nem kell tökéletesnek lennie, a gyerekek élvezni fogják akkor is, ha egy-egy vonal elcsúszik kissé.
Próbálkozzatok bátran Ti is!
2 héttel ezelőtt

Minden kis - és nagyobb diáknak élményekben, játékban gazdag nyarat kívánunk! ☀️ ... tovább...Kevesebb

Minden kis - és nagyobb diáknak élményekben, játékban gazdag nyarat kívánunk! ☀️
3 héttel ezelőtt

#kertimók #árnyékol

A tegnapi nap folytatásaként ma is egy Pinterestes ihletadó összeállítást hoztam: ezúttal az árnyékolásról.

Nyáron különösen fontos, hogy a kinti játék alatt is védjük a gyerkőcöket. Naptej, napkalap/szalmakalap, sok folyadék és árnyékos hely.
Természetesen nem kell a teljes kertet, udvart lefedni, de érdemes egy-egy játékhelyet naptól védetté tenni. ⛱🌞

Ami nem került be a válogatásba, de a legegyszerűbb és legtermészetesebb módja ennek, az a faültetés vagy a már meglévő fák használata. Mivel erre nincs mindenhol lehetőség, jól jöhetnek a plusz ötletek.

Bármelyik megoldást választjátok is, az egyre gyakoribb viharok, felhőszakadások miatt szerintem célszerű, ha le lehet venni vagy fel lehet tekerni....
... tovább...Kevesebb

3 héttel ezelőtt

#kertimók

Mára néhány egyszerűen elkészíthető kerti ötlettel készültem.
Ha kicsit feldobnátok a kertet valami újdonsággal, vagy éppen azon gondolkodtok mit-hová-hogyan rendezzetek át, mielőtt kitör a nyári szünet.
... tovább...Kevesebb

Régebbi bejegyzések

Itt tudsz csatlakozni hozzánk!

Ötletcsepp - kreatív játékok gyerekeknek - illusztráció

Kitűzés a Pinteresten