Facebook

Ne maradj le különleges tartalmainkról, kövesd Facebook oldalunkat!
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 hónappal ezelőtt

#február2 #időjóslás

A Szegedi Vadaspark medvéi a napsütés ellenére sem ijedtek meg az árnyékuktól, így rövid télre számíthatunk. 🐻
fb.watch/irH94XlplH/

A Fővárosi Állat - és Növénykert oldalán pedig a jegesmedvék időjóslásáról olvashattok:
zoobudapest.com/ezt-latnod-kell/hirek/lehet-idojos-a-jegesmedve-is?fbclid=IwAR2yDjAWVP8Y55E_9gAaZ...
... tovább...Kevesebb

2 hónappal ezelőtt

#medvehét #híresmedve #micimackó

Alan Alexander Milne 67 éve ezen a napon hunyt el. Nem így tervezte, de munkássága legismertebb alkotása a fiának mesélt rövidke történetekből megírt Winnie the Pooh, azaz magyarul a Micimackó lett.
A csacska kis bocs mindenkinek ismerős akár az eredeti regényekből, akár a Disney által készített változatból.

Az első regény 1926-ban jelent meg, ez volt a Micimackó, amelyben megismerhettük a Százholdas Pagony lakóit: Micimackót, Fülest, Malackát és Baglyot, majd Kangát és Zsebibabát is. 1928-ban jelent meg a második rész, a Micimackó kuckója, melyben megjelenik Tigris. Minden szereplőhöz saját fia, Christopher Robin Milne (magyarul Róbert Gida) plüssállatai adták az ihletet.
A magyar fordítást Karinthy Emília készítette el, majd testvére, Karinthy Frigyes hozta irodalmi formára azt. Az Emília név becézéséből jött a "Mici" elnevezés.

Az eredeti mű megjelenésének kilencvenedik évfordulója alkalmából készült a Micimackó a legjobb mackó, a kilencvenötödik évfordulóján pedig megjelent a Volt egyszer egy mackó című történetgyűjtemény is.

A közelgő medve nap és az író halálának évfordulója miatt is jó választás lehet mai esti mesének egy történet a Százholdas Pagonyból.

Halász Judit Micimackó
www.youtube.com/watch?v=KDXlRze4cR0
... tovább...Kevesebb

#medvehét #híresmedve #micimackóAlan Alexander Milne 67 éve ezen a napon hunyt el. Nem így tervezte, de munkássága legismertebb alkotása a fiának mesélt rövidke történetekből megírt Winnie the Pooh, azaz magyarul a Micimackó lett.
A csacska kis bocs mindenkinek ismerős akár az eredeti regényekből, akár a Disney által készített változatból.Az első regény 1926-ban jelent meg, ez volt a Micimackó, amelyben megismerhettük a Százholdas Pagony lakóit: Micimackót, Fülest, Malackát és Baglyot, majd Kangát és Zsebibabát is. 1928-ban jelent meg a második rész, a Micimackó kuckója, melyben megjelenik Tigris. Minden szereplőhöz saját fia, Christopher Robin Milne (magyarul Róbert Gida) plüssállatai adták az ihletet.
A magyar fordítást Karinthy Emília készítette el, majd testvére, Karinthy Frigyes hozta irodalmi formára azt. Az Emília név becézéséből jött a Mici elnevezés.Az eredeti mű megjelenésének kilencvenedik évfordulója alkalmából készült a Micimackó a legjobb mackó, a kilencvenötödik évfordulóján pedig megjelent a Volt egyszer egy mackó című történetgyűjtemény is.A közelgő medve nap és az író halálának évfordulója miatt is jó választás lehet mai esti mesének egy történet a Százholdas Pagonyból.Halász Judit Micimackó
https://www.youtube.com/watch?v=KDXlRze4cR0
2 hónappal ezelőtt

#medvenap #barlang #Medve

A wc papír guriga és a kartondobozok olyan alapanyagok, amik mindig vannak félretéve, hiszen szinte bármihez használhatóak.
Most ezeket vettük elő a medve hetünkre is.

Vannak, akik idegenkednek a wc papír gurigák használatától, mert félnek az esetleg rajta levő vírusoktól, baciktól. Ha csak emiatt mellőzöd ezt az alapanyagot, akkor tedd félre egy-két hétre a gurigákat mielőtt használnád őket. Ennyi idő alatt ha volt is rajta bármi, elpusztul.

Egy gyors guriga-maci és egy otthonos barlang készült. A barlanghoz egy szélesebb kartoncsíkot ragasztottam az alapra, bevontam háztartási csomagolópapírral. Aztán a lányok a csomagolópapírból sziklákat gyűrtek, ezt is ráragasztottuk. Végül fekete-barna-zöld festékekkel lefestettük. Belülre kapott a mackó filcből egy kis puha mohaágyat.

Egy mackóval 🐻és egy barlanggal sok mindent játszhattok. Lehet a maciról gondoskodni, etetni, altatni stb. Kijöhet megnézni az árnyékát, zseblámpával helyettesíthetitek a napot. Aztán gyakorolhatjátok az irányokat, helyhatározókat: mehet a maci a barlang mellé, fölé, elé, kereshet élelmet a barlangtól jobbra stb.
... tovább...Kevesebb

#medvenap #barlang #medveA wc papír guriga és a kartondobozok olyan alapanyagok, amik mindig vannak félretéve, hiszen szinte bármihez használhatóak.
Most ezeket vettük elő a medve hetünkre is.Vannak, akik idegenkednek a wc papír gurigák használatától, mert félnek az esetleg rajta levő vírusoktól, baciktól. Ha csak emiatt mellőzöd ezt az alapanyagot, akkor tedd félre egy-két hétre a gurigákat mielőtt használnád őket. Ennyi idő alatt ha volt is rajta bármi, elpusztul.Egy gyors guriga-maci és egy otthonos barlang készült. A barlanghoz egy szélesebb kartoncsíkot ragasztottam az alapra, bevontam háztartási csomagolópapírral. Aztán a lányok a csomagolópapírból sziklákat gyűrtek, ezt is ráragasztottuk. Végül fekete-barna-zöld festékekkel lefestettük. Belülre kapott a mackó filcből egy kis puha mohaágyat.Egy mackóval 🐻és egy barlanggal sok mindent játszhattok. Lehet a maciról gondoskodni, etetni, altatni stb. Kijöhet megnézni az árnyékát, zseblámpával helyettesíthetitek a napot. Aztán gyakorolhatjátok az irányokat, helyhatározókat: mehet a maci a barlang mellé, fölé, elé, kereshet élelmet a barlangtól jobbra stb.Image attachmentImage attachment
2 hónappal ezelőtt

#séta #rejtettrészletek #vizuálisfigyelem #koncentráció #emlékezet

Ilyenkor sokszor nehéz kimozdulni, hó helyett csak hideg, köd és sár van. A játszóterek sem olyan hívogatóak. Simán sétálni pedig gyerekszemmel elég unalmas.
Ha mégis kimennétek levegőzni, ezekhez a helyzetekhez segítséget jelenthetnek a mindenféle keresgélős lapok.
Kereshettek előre meghatározott tárgyakat, dolgokat, növényeket, állatokat. Ilyenekből sokfélét tudtok letölteni, de a legjobb mégis a saját készítésű változat.
Nem baj, ha nem vagy rajzművész, használhatsz magazinokból, naptárból kivágott képeket vagy ha van rá lehetőséged, nyomtathatsz is bármit. Amikor a "keressünk tobozt, faágat, kavicsot" már nem izgalmas, kipróbálhatjátok a kevésbé feltűnő, rejtett részletek keresését.

Sétálj egyet a környéketeken, keress furcsa, különleges dolgokat az épületeken, kertekben, parkban: érdekes kerítésrész, ablak, párkány, szobor, jellegzetes repedés a járdán stb. 🔍
Erre a tél a legjobb időszak, hiszen most nincsenek levelek a fákon, bokrokon, sok máskor takarásban lévő kerítés, falszakasz válik láthatóvá. A fotókat ha lehetséges, nyomtasd ki, így jelölheti is a csemete amit megtalált. Amennyiben ez nem megoldható, nézheti telefonon is a képeket.
Ügyesebbek kaphatnak akár útvonalat is képekben: ő vezet séta közben, úgy kell haladnotok, hogy sorban követitek a részletek által meghatározott útvonalat.

Ha nincs időd, kedved előre fotózni, akkor mehettek együtt is keresgélni. Ki talál több érdekes apróságot? Így olyan dolgokat is felfedezhettek, amiket a rohanós hétköznapokon észre sem vesztek, hiába mentek el minden nap előtte. 👀
Ne felejtsd el figyelembe venni a gyerek magasságát, amit Te látsz, azt nem biztos, hogy ő is látja. Magasabban lévő érdekes részleteket mindig őt felemelve mutass meg neki vagy a szemközti járdáról.
... tovább...Kevesebb

#séta #rejtettrészletek #vizuálisfigyelem #koncentráció #emlékezetIlyenkor sokszor nehéz kimozdulni, hó helyett csak hideg, köd és sár van. A játszóterek sem olyan hívogatóak. Simán sétálni pedig gyerekszemmel elég unalmas.
Ha mégis kimennétek levegőzni, ezekhez a helyzetekhez segítséget jelenthetnek a mindenféle keresgélős lapok.
Kereshettek előre meghatározott tárgyakat, dolgokat, növényeket, állatokat. Ilyenekből sokfélét tudtok letölteni, de a legjobb mégis a saját készítésű változat.
Nem baj, ha nem vagy rajzművész, használhatsz magazinokból, naptárból kivágott képeket vagy ha van rá lehetőséged, nyomtathatsz is bármit. Amikor a keressünk tobozt, faágat, kavicsot már nem izgalmas, kipróbálhatjátok a kevésbé feltűnő, rejtett részletek keresését.Sétálj egyet a környéketeken, keress furcsa, különleges dolgokat az épületeken, kertekben, parkban: érdekes kerítésrész, ablak, párkány, szobor, jellegzetes repedés a járdán stb. 🔍
Erre a tél a legjobb időszak, hiszen most nincsenek levelek a fákon, bokrokon, sok máskor takarásban lévő kerítés, falszakasz válik láthatóvá.  A fotókat ha lehetséges, nyomtasd ki, így jelölheti is a csemete amit megtalált. Amennyiben ez nem megoldható, nézheti telefonon is a képeket.
Ügyesebbek kaphatnak akár útvonalat is képekben: ő vezet séta közben, úgy kell haladnotok, hogy sorban követitek a részletek által meghatározott útvonalat.Ha nincs időd, kedved előre fotózni, akkor mehettek együtt is keresgélni. Ki talál több érdekes apróságot? Így olyan dolgokat is felfedezhettek, amiket a rohanós hétköznapokon észre sem vesztek, hiába mentek el minden nap előtte. 👀
Ne felejtsd el figyelembe venni a gyerek magasságát, amit Te látsz, azt nem biztos, hogy ő is látja. Magasabban lévő érdekes részleteket mindig őt felemelve mutass meg neki vagy a szemközti járdáról.
2 hónappal ezelőtt

#kuckó #sátor #téliálom

Néhány pléd, lepedő, párna, egy-két nagyobb bútor és el is készült a szuper kis kuckó. Ami lehet bármi lakástól a kempingen át a barlangig.

Ilyenkor például remekül eljátszhatjuk a barlangban alvó medvét, az avarkupac alatt pihenő sünit, de akár a tó fenekén iszapban telelő halat is. Variálhattok a plédek, lepedők, párnák színével, használhattok színes LED izzósort, a kiválasztott telelőhelynek megfelelően. (barlang - szürke, odú - barna, víz-kék stb)
A medvének készülhet nagy barna háztartási csomagolópapírból gyűrt szikla a barlanghoz, a mókus néha felkelhet megkeresni az elrejtett makkot...rengeteg a lehetőség benne 🙂

Ha pedig már ráuntak az állatokra, remekül lehet egy ilyen helyen olvasni, szunyókálni, rajzolgatni, játszani is akár.
Persze nem vigyétek túlzásba a tárgyak behordását, mert úgy jártok, mint Boribon.
Marék Veronika-Boribon házikója
www.youtube.com/watch?v=g8_S48WMo3M
... tovább...Kevesebb

#kuckó #sátor #téliálomNéhány pléd, lepedő, párna, egy-két nagyobb bútor és el is készült a szuper kis kuckó. Ami lehet bármi lakástól a kempingen át a barlangig.Ilyenkor például remekül eljátszhatjuk a barlangban alvó medvét, az avarkupac alatt pihenő sünit, de akár a tó fenekén iszapban telelő halat is. Variálhattok a plédek, lepedők, párnák színével, használhattok színes LED izzósort, a kiválasztott telelőhelynek megfelelően. (barlang - szürke, odú - barna, víz-kék stb)
A medvének készülhet nagy barna háztartási csomagolópapírból gyűrt szikla a barlanghoz, a mókus néha felkelhet megkeresni az elrejtett makkot...rengeteg a lehetőség benne :)Ha pedig már ráuntak az állatokra, remekül lehet egy ilyen helyen olvasni, szunyókálni, rajzolgatni, játszani is akár.
Persze nem vigyétek túlzásba a tárgyak behordását, mert úgy jártok, mint Boribon.
Marék Veronika-Boribon házikója
https://www.youtube.com/watch?v=g8_S48WMo3MImage attachment
2 hónappal ezelőtt

#gondolkodjelőre

Az üzletek kínálata egyre kevésbé követi az aktuális hónap vagy évszak igényeit, így muszáj előre tervezni. Téli dolgokat már alig kapni, cserébe sok tavaszi vagy tavalyi készletről megmaradt nyári apróságot találhatunk.
Ezeket én mindig ilyenkor szerzem be, ahol dolgom van amúgy is, ott körülnézek, hogy a tervezett témáimhoz van-e bármi használható alapanyag vagy éppen meglátok valami szuper dolgot és eszembe jut egy újabb témaötlet róla.

A legújabb szerzeményeim 👇
... tovább...Kevesebb

#gondolkodjelőreAz üzletek kínálata egyre kevésbé követi az aktuális hónap vagy évszak igényeit, így muszáj előre tervezni. Téli dolgokat már alig kapni, cserébe sok tavaszi vagy tavalyi készletről megmaradt nyári apróságot találhatunk.
Ezeket én mindig ilyenkor szerzem be, ahol dolgom van amúgy is, ott körülnézek, hogy a tervezett témáimhoz van-e bármi használható alapanyag vagy éppen meglátok valami szuper dolgot és eszembe jut egy újabb témaötlet róla.A legújabb szerzeményeim 👇Image attachmentImage attachment
Régebbi bejegyzések

Itt tudsz csatlakozni hozzánk!

Ötletcsepp - kreatív játékok gyerekeknek - illusztráció

Kitűzés a Pinteresten