Facebook

Ne maradj le különleges tartalmainkról, kövesd Facebook oldalunkat!
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
2 hónappal ezelőtt

#legobraille #lego #oktatójáték

Január 4-ét az ENSZ a Braille-írás világnapjává nyilvánította. A pontírás feltalálója, Louis Braille 1908. január 4-én született egy Párizshoz közeli francia faluban. 3 éves korában egy baleset következtében megvakult. 16 éves korára kidolgozta a pontírás rendszerét egy katonai titkosírás leegyszerűsítésével.
A Braille-írás hat pontból áll, amelyek egy álló téglalap alakú cellában, két oszlopban és három sorban helyezkednek el. Ezek különféle kombinációban való kidomborításával összesen 64 fajta karakter hozható létre.
Rendszerét először ellenállás fogadta, így lassan kezdett elterjedni, de végül több millió vak ember életét változtatta meg.

A vak és látássérült kisgyermekek számára ugyanolyan fontos az írás-olvasás előkészítése, gyakorlása, mint látó társaiknál, csak ők a Braille-írás pontrendszerével ismerkednek meg. Ehhez több speciális eszköz is létezik (nagy és kis hatrekeszes doboz, gombás,-és szöges tábla).

A tanulás játékos formában azonban mindig könnyebben megy. Ha olyan játékra gondolunk, amivel lehet építeni és kidomborodó bütykök vannak rajta, rögtön a LEGO kockák jutnak eszünkbe. A LEGO Alapítvány pedig felismerte és kihasználta a pontrendszer kockáikon való megjelenítésének előnyeit.
2020-ban elkészültek a LEGO Braille oktatókockák, amelyeknek tetején a klasszikus LEGO kockákkal ellentétben különböző bütyökminták találhatók, melyek betűket, számokat és szimbólumokat írnak le, segítve az embereket a Braille-írás megtanulásában, gyakorlásában.

Aki többet szeretne tudni, a LEGO hivatalos oldalán tájékozódhat:
www.lego.com/hu-hu/braille-bricks
Braille Bricks Youtube csatornája:
www.youtube.com/@legobraillebricks1490
... tovább...Kevesebb

#legobraille #lego #oktatójátékJanuár 4-ét az ENSZ a Braille-írás világnapjává nyilvánította. A pontírás feltalálója, Louis Braille 1908. január 4-én született egy Párizshoz közeli francia faluban. 3 éves korában egy baleset következtében megvakult. 16 éves korára kidolgozta a pontírás rendszerét egy katonai titkosírás leegyszerűsítésével.
A Braille-írás hat pontból áll, amelyek egy álló téglalap alakú cellában, két oszlopban és három sorban helyezkednek el. Ezek különféle kombinációban való kidomborításával összesen 64 fajta karakter hozható létre.
Rendszerét először ellenállás fogadta, így lassan kezdett elterjedni, de végül több millió vak ember életét változtatta meg.A vak és látássérült kisgyermekek számára ugyanolyan fontos az írás-olvasás előkészítése, gyakorlása, mint látó társaiknál, csak ők a Braille-írás pontrendszerével ismerkednek meg. Ehhez több speciális eszköz is létezik (nagy és kis hatrekeszes doboz, gombás,-és szöges tábla).A tanulás játékos formában azonban mindig könnyebben megy. Ha olyan játékra gondolunk, amivel lehet építeni és kidomborodó bütykök vannak rajta, rögtön a LEGO kockák jutnak eszünkbe. A LEGO Alapítvány pedig felismerte és kihasználta a pontrendszer kockáikon való megjelenítésének előnyeit.
2020-ban elkészültek a LEGO Braille oktatókockák, amelyeknek tetején a klasszikus LEGO kockákkal ellentétben különböző bütyökminták találhatók, melyek betűket, számokat és szimbólumokat írnak le, segítve az embereket a Braille-írás megtanulásában, gyakorlásában.Aki többet szeretne tudni, a LEGO hivatalos oldalán tájékozódhat:
https://www.lego.com/hu-hu/braille-bricks
Braille Bricks Youtube csatornája:
https://www.youtube.com/@legobraillebricks1490
2 hónappal ezelőtt

#kartondoboz #kreativitás #játékcsepp #alkotócsepp #csináldmagad #újrahasznosítás

Az egyik legolcsóbb és legsokoldalúbb játék a kartondoboz. Lehet kicsi vagy éppen óriási, nyitott vagy fedeles, bármelyikkel tudnak játszani a gyerekek.
Talán nálatok is megesett már, hogy érdekesebb volt a játék, ajándék doboza, mint a benne levő játék maga.

Ezek nálunk is nagy kincsnek számítanak: az apró gyufásskatulyákból fiókos kisszekrény lesz a babaházban, teás-és gyógyszeres dobozokat már Barbie méretű babáknál is lehet használni, a közepesekből járművek, minivilágok készülnek, a legnagyobbak pedig akár gyerekméretű házikónak, barlangnak, űrhajónak is megfelelnek.
Könnyen lehet őket vágni, ragasztani, dekorálni, így a felhasználásuknak csak a képzelet szabhat határt. 📦

Játsszatok kreatívan!
... tovább...Kevesebb

#kartondoboz #kreativitás #játékcsepp #alkotócsepp #csináldmagad #újrahasznosításAz egyik legolcsóbb és legsokoldalúbb játék a kartondoboz. Lehet kicsi vagy éppen óriási, nyitott vagy fedeles, bármelyikkel tudnak játszani a gyerekek.
Talán nálatok is megesett már, hogy érdekesebb volt a játék, ajándék doboza, mint a benne levő játék maga.Ezek nálunk is nagy kincsnek számítanak: az apró gyufásskatulyákból fiókos kisszekrény lesz a babaházban, teás-és gyógyszeres dobozokat már Barbie méretű babáknál is lehet használni, a közepesekből járművek, minivilágok készülnek, a legnagyobbak pedig akár gyerekméretű házikónak, barlangnak, űrhajónak is megfelelnek.
Könnyen lehet őket vágni, ragasztani, dekorálni, így a felhasználásuknak csak a képzelet szabhat határt. 📦Játsszatok kreatívan!Image attachmentImage attachment+2Image attachment
2 hónappal ezelőtt

#alkotócsepp #szilveszter #tűzijáték #sófestés #karckép

Csendes tűzijáték, ami ugyanolyan szikrázó és színpompás lehet, mint az igazi. Készítsetek saját változatot sófestéssel, csillámporral, csillogó zseníliadróttal vagy karcolással.
... tovább...Kevesebb

#alkotócsepp #szilveszter #tűzijáték #sófestés #karcképCsendes tűzijáték, ami ugyanolyan szikrázó és színpompás lehet, mint az igazi. Készítsetek saját változatot sófestéssel, csillámporral, csillogó zseníliadróttal vagy karcolással.Image attachmentImage attachment
2 hónappal ezelőtt

🍀🥂🍾🎉 ... tovább...Kevesebb

🍀🥂🍾🎉
2 hónappal ezelőtt

... tovább...Kevesebb

6 hónappal ezelőtt

#időkapszula #tanévkezdés

Mi minden évben készítünk ilyentájt egy időkapszulát amit csak a tanév végén veszünk elő újra. Olyan kérdésekre válaszol a gyerkőc, amik az adott tanévre, aktuális kedvencekre, vágyakra, célokra vonatkoznak. Lemérjük a magasságát egy darab fonallal, így kézzelfogható mekkora éppen és ha tanév végén újra vágtok egy darabot, tisztán látszik mennyit nőtt közben.

Kitaláljuk a témát, ahogyan elkészítjük az üveget, színeket választunk hozzá. Nyomtatás után a csemete kitölti a lapokat, ezek feltekerve kerülnek a helyükre.
Tavaly hőlégballonos készült: puha vattafelhőkön lebegtek a feltekert lapok és a pici hőlégballon, ami a fonaldarabot őrizte.

A nyári szünet első napján szoktuk kinyitni és bizony mindig elcsodálkozik néhány dolgon. Mondja is, hogy ezt biztos nem is ő írta, hát hogyan lehetett pont őt beírni a barátai közé, nem is az a fiú tetszik már stb...

Ovisoknak kicsit más kérdésekkel, saját magáról készített rajzzal ugyanúgy elkészíthetitek. A kitöltésben természetesen itt felnőttnek is segítenie kell. 9 hónappal később érdekes lesz visszaolvasni, megnézni a rajzot és emléknek is eltehetitek.
Az ebben az évben megtanulok....című kérdéshez olyasmiket írhattok, ami éppen még nem vagy nehezen megy év végén pedig kiderül, sikerült-e teljesíteni pl. két keréken biciklizni, cumi nélkül elaludni, masnit kötni, vonalon belül színezni stb...

Én jobban szeretem a fekete-fehér változat nyomtatni témához passzoló színre, de mindenből készült színes is.

Iskolai időkapszula fekete-fehér
www.otletcsepp.hu/wp-content/uploads/2021/08/Iskolai-idokapszula-ff.pdf

Iskolai időkapszula színes
www.otletcsepp.hu/wp-content/uploads/2021/08/Iskolai-idokapszula-szines.pdf

Óvodai időkapszula fekete-fehér
www.otletcsepp.hu/wp-content/uploads/2021/08/Ovodai-idokapszula-ff.pdf

Óvodai időkapszula színes
www.otletcsepp.hu/wp-content/uploads/2021/08/Ovodai-idokapszula-.pdf
... tovább...Kevesebb

Régebbi bejegyzések

Itt tudsz csatlakozni hozzánk!

Ötletcsepp - kreatív játékok gyerekeknek - illusztráció

Kitűzés a Pinteresten