Adventi naptárak – élmények, programok

írta 2020. 11. 13.Mit, hogyan?0 hozzászólás

A múltkor az apró ajándékokat rejtő adventi naptárról volt szó, most következzenek az élményeket kínáló változatok.

Élmények járványhelyzetben

Az idei évben ez a verzió eléggé problémás szerintem, mert a vírushelyzet miatt kiesnek a kinti programok: nincs karácsonyi vásár, nincs koripálya, 8 után kijárási korlátozás (és ki tudja, mi lesz még decemberig).
Maradnak a lakásban (szerencsésebbeknek a kertben) megvalósítható ötletek. Viszont sokan már most otthon fogták az ovis-kisiskolás gyerekeket, így decemberre jó sok ötletet és lehetőséget elhasználnak már. Plusz folyamatosan otthon vannak együtt, így a naptárban nem biztos, hogy idén akkora sikere lesz a közös sütésnek, mint egy normál, rohanós-sulis-ovis-dolgozós évben.

Azért ne mondj le róla

Ettől függetlenül, ha ezt a fajtát választjátok biztosan találtok ebben a helyzetben megvalósítható ötleteket.  A  neten böngészve kész megrendelhető élménykártya-csomag (Pingalló Titkai), többféle letölthető kész terv is van. De én úgy gondolom, ha már ezt választod, Te ismered legjobban a gyerekeidet, a családotokat így töltsd meg Nektek fontos élményekkel, amiket szerettek, de ritkán jut rá idő. Amennyiben nem feltétlenül családi élményben gondolkodozol, akkor szabhatod a gyerek kedvenc könyvére/filmjére/hobbijára is. Esetleg kombinálhatod az élményajándékokat néhány apró, a kiválasztott témához kötődő tárggyal is. Saját gyerekem példáján keresztül ilyenekre gondolok: Harry Potter könyv rajongó, tehát lehetne pl ma varázspálcát készítünk, ma összeszedjük a fél pár zoknikat és kikészítjük Dobbynak, ma egy órával tovább olvashatsz este, HP párnahuzat, könyvjelző stb.
Nekem ez a változat nem vált be, de lehet, hogy nálatok a legnagyobb kedvenc lesz éppen.

Mibe rejtheted?

Ha kitaláltad a belevalót, már csak csomagolni kell. Ezeket is teheted kész bolti naptárakba, összehajtva kényelmesen elfér bennük. Feltekerheted pici tekercsnek és átkötheted szép szalaggal. Vagy kerülhet díszes borítékokba, amiket fellógathatsz különböző elrendezésben, teheted kosárkába. (A Harry Potter példánál maradva, pici tekercseket készítenék és minden reggel a plüss Hedvig bagoly lábára kötve találná meg.)

számozott borítékok

Ha még nincs ötleted, mi kerüljön bele, nézd meg a Játékos adventi kártyáimat hiszen a rohanós hétköznapokon sokszor pont a közös játék, ami kimarad.

A következő cikkben a visszaszámlálós naptárakat nézzük végig.

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, ha elkészítetted, vagy hozzászólnál, szívesen fogadjuk a véleményed!

Ötletcsepp - kreatív játékok gyerekeknek - illusztráció

Kitűzés a Pinteresten