Adventi naptárak – Visszaszámlálás

írta 2020. 11. 15.Mit, hogyan?0 hozzászólás

piros alapon fakockákon 01 DEC felirat, alatta visszaszámolós naptárak

Eddig volt már cikk az apró ajándékokat rejtő naptárakról és az élményekkel, programokkal teli változatról. Ma a visszaszámlálós, pusztán a várakozás öröméért készített adventi kalendáriumokat nézzük végig. Ezek azok a naptárak, amik nem rejtenek ajándékot vagy programot, csak valami elkészül a 24 nap alatt vagy valaki eljut egyik helyről a másikra például.

A legnépszerűbb talán ezek közül a filc vagy karton fenyő forma, amire naponta egy-egy dísz kerül fel tépőzár, gombok vagy gyurmaragasztó segítségével, így Szentestére elkészül a karácsonyfa feldíszítve. De van olyan fajtája is, ahol a betlehem áll üresen első nap a képen és napról-napra belekerülnek az emberek, állatok, utoljára a kis Jézus. A betlehemes készülhet úgy is, hogy egy valódi fa vagy papír betlehemet készítetek el (minden nap egy-egy szereplő vagy tárgy kerül bele)

üres betlehem, alatta 24 belevaló hozzá, 2 filc fenyőfaforma, alattuk 24 kis dísz

Készülhet olyan visszaszámolós naptár is, ahol valaki (Mikulás, a Szent család, egy karácsonyi vonat, rénszarvasszán) 24 lépésben eljut valahonnan valahova.

lego házikó, körülötte fenyők, 24 kockán szám az ösvény mellett, mikulás lépeget, szent család filc falinaptáron Názáretből Betlehembe tart, Mikulás 24 lépésben leereszkedik a kéményen

Ezt a változatot nem muszáj falra tenni, ha van elég helyetek egy komódon vagy egy nyugisabb helyen a földön, akkor elkészíthetitek ott is, például én gyors ötletként a fa vonatsíneket raktam össze. 24 sínelem, a kislány elindul vonattal az állomásról, minden nap egy-egy sínnel előrébb kerül s utolsó napra odaér a karácsonyfához. Nyilván köré több dekor, műhó, akár házak, mécsesek is kerülhetnek, ez csak gyors ihletadó fotóhoz készült.

24 darabból álló fa sínpálya, rajta mozdony kislánnyal, a pálya végén karácsonyfa

Aztán itt van még a Mikulás szakálla. Az egyik fajtán számozott kis körök vannak, ide kell naponta egy-egy vattapamacsot felragasztani. Esetleg vághatjátok is a szakállt (centi helyett). Vagy tekergethetitek a hóember répaorrát.

mikulás szakállán számozott körök, mikulás hosszú szakállal beszámozva, hóember számokkal, forgatható répa orral

(A cikkben használt képek forrása: Pinterest)

Bármelyiket válasszátok is, biztosan örömteli lesz vele a várakozás.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, ha elkészítetted, vagy hozzászólnál, szívesen fogadjuk a véleményed!

Ötletcsepp - kreatív játékok gyerekeknek - illusztráció

Kitűzés a Pinteresten