Őszi élmények

írta 2022. 09. 13.Kreatív ötletek0 hozzászólás

sok őszi ötletcsepp az asztalon

Itt van az ősz…

Magát az őszt, mint évszakot nagyon szeretem, azt, hogy ilyenkor újra indul az ovis-sulis rohanás már kevésbé. Tény, hogy ilyenkor kevesebb idő, energia jut bármi másra, mégis jó beiktatni időnként valami apró, pihentető vagy vidám dolgot, játékot. A 13 őszi hétvégéből pedig egy-kettőt rászánhatunk a kirándulásokra is. Főleg szeptember végén-október elején szeretem ezeket, mikor már színesek az erdők.

Őszi élmények

Készítettem egy őszi bakancslista-féleséget a saját kedvenc tevékenységeinkből, nem hagyományos formában. Nyomtassátok ki az ötletcseppeket, a tartósság miatt érdemes lehet laminálni vagy két réteg maradék öntapadós tankönyvborító közé tenni. Laminálófóliából United Office 80 micronost használtam, egy A/4-es fóliába 5 csepp fér el.

Kivágás után használhatjátok őket több módon is:
  • Fadobozba, kosárkába téve húztok egyet ha épp nincs ötletetek, mivel töltsétek el az időt
    kosárban kinyomtatott őszi ötletcseppek
  • Készülhet hozzá kartonból nagy élményfelhő, mikor egy-egy dolgot megvalósítottatok, akkor felkerül a csepp a felhő alá. Én ezt úgy oldottam meg, hogy a felhő aljára lyukakat készítettem, ebbe vékony szaténszalag került, aminek a végét leégettem. A cseppek csúcsát is kilyukasztottam és átfűztem rajtuk a szalagot. Mikor egy csepp felkerül, kössetek egy csomót a szalagra, az a helyén tartja majd. Aki nem szeretne lyukasztgatni, az simán tűzőgéppel is rátűzheti a szalagokra őket.
    élmény felhő felirat egy kék karton felhőnkék karton felhő, alatta szaténszalagon lógó ötletcseppekegy csepp közelről tűzőgéppel kapcsozva. aszalagra
  • Tehetitek őket kulcskarikára is, így lapozható és hordozható lesz. Elfér zsebben, kis táskában vagy épp a hátizsák oldalán.
    kulcskarikán őszi ötletcseppek

A lényeget pedig itt találjátok letölthető őszi ötletcseppek formájában. Az utolsó oldalon van 4 üres csepp, hogy a saját ötleteitek, játékaitok, tevékenységeitek is bekerüljenek az őszi élmények közé:

Őszi ötletcseppek

Játsszatok kreatívan!

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, ha elkészítetted, vagy hozzászólnál, szívesen fogadjuk a véleményed!

Ötletcsepp - kreatív játékok gyerekeknek - illusztráció

Kitűzés a Pinteresten