Nyári gyerekszoba dekoráció

írta 2024. 07. 08.Dekoráció0 hozzászólás

5 ananász, napszemüvegekben, nyári virágdísszel

Én mindig szeretem az adott évszaknak megfelelően vagy éppen egy-egy ünnephez kapcsolódóan dekorálni a lányok szobáját. Mindenki mondd ötleteket, kinek mi tetszene, milyen téma vagy karakter legyen az alap, aztán szépen ehhez illesztünk mindent.

Az ablakra biztosan kerül valami ablakkép. Nagyrészt papírból készítjük, lamináljuk és cellux segítségével rögzítjük vagy ablakkrétát, folyékony krétafilcet használunk hozzá. Ha még nem készítettél ilyesmit, itt találsz tippeket a kezdéshez: Ablakképek
Mivel a szobaajtó is üveges, így ez a másik fő elem, ahová biztosan teszünk dekort, ezeken kívül pedig az íróasztalok felett futó fűtéscső is szinte mindig kap valami kis pluszt. Az ajtóra szintén ablakkép (ajtókép?) kerül, fentről pedig belógatható dolgok jöhetnek szóba: különböző zászlócskák, füzérek, indák stb.

Témától függetlenül kikerülnek még az előző évek legjobb, legemlékezetesebb rajzai, alkotásai vagy éppen a legújabbak is.

Nyárra természetesen valami nagyon vidám, színes dolog készül. Tavaly nagy zöld levelek, indák és élénk trópusi virágok voltak mindenhol. Ebben az évben pedig a flamingókra és az ananászokra esett a választásunk.
Mutatom is a sablonokat, ezekből dolgoztam én is. SABLON

Ananász girland

Csak ananász?!

Először körberajzoltuk sötétebb sárga lapra az ananászokat, világosabb zöldre a leveleket, majd kivágtuk mindet. Utána megrajzoltuk barna filccel (ICO Süni kétvégű) a mintát: igyekeztünk mindegyiknek picit eltérőt alkotni, különböző szögekben tartva a vonalzót. Az elkészült ananászok azonban nem tűntek se túl vidámnak, se elég nyárinak. Ezért mind kapott szemeket, napszemüveget, levéldíszt stb. Így máris sokkal szórakoztatóbban néztek ki.

Ha ablakra tervezitek a mintát vagy girland lesz, de lamináljátok az elemeket, akkor nem muszáj összeragasztani a levelet a gyümölccsel, elég, ha a laminálófóliában szorosan egymás mellé teszed őket. Egyéb esetben hagyd kicsit hosszabbra a levelek alját, hogy rá tudd ragasztani az ananászra.

Mikor mind elkészült és sorba rendeztük őket, már látszott, hogy kellene még valami a girlandra. Több mindent kipróbáltunk (flamingót, levelet, virágot), végül a pici pálmafákkal tetszett a legjobban. Ezekből is 5 darab készült.

napszemüveges ananászok, pálmafák sárga szalagon, előttük dobozban gémkapcsok

Összeállítás

Amikor elkészülnek egy-egy girland elemei, ki kell találni, hogyan kerüljenek a szalagra, madzagra vagy amit éppen használunk alapnak. Most vastag sárga selyemszalagra esett a választásunk, amihez egyszerűen színes gémkapcsokkal rögzítettük a pálmákat, ananászokat. Ezután a helyére tettük a kész füzért az íróasztalok feletti fűtéscsőre. A Harry Potter zászlók természetesen fent maradtak, ez évszaktól függetlenül állandó elem.

5 darab ananász és 5 db pálmafa váltakozva egy hosszú sárga szalagon.

Ajtókép

Az ajtóra flamingókat szerettünk volna mindenképp, de azért készült pár apróbb ananász is. Alapnak a tavalyról megmaradt nagy zöld leveleket és virágokat használtuk, így ez most nagyon gyorsan készen lett.

Vágtunk egész flamingót több méretben, illetve csak fejeket is nyakkal, hogy tudjanak leskelődni a levelek közül. Most már saját maguk helyezgették el és ragasztották fel a mintákat, készült pluszban néhány új levél is.
Idén az ajtón a lányok szerint „A flamingó éppen talált egy ananászültetvényt és már egy társa is észrevette a fák közül” című alkotás látható.

bal oldalon 2023 felirat, mellette üvegezett ajtó nagy zöld levelekkel, pink-sárga virágokkal, indákkal, jobbra 2024 felirat, mellette üvegezett ajtó nagy zöld levelekkel, pink-sárga virágokkal, flamingókkal, ananászokkal

Egyéb művek, alkotások

Ezek pedig a kiválasztott rajzok, festmények, amik mindig az íróasztalok polcos elemének az oldalán kapnak helyet. Laminálva vannak, így könnyű portalanítani és sérülésmentesen lecserélni a dekorációt majd nyár végén.

nyári témájú rajzok, festmények bútor oldalára ragasztva: vitorlások naplementében, halak, tengerfenék sok hallal, szitakötő tavirózsa levelén

Játsszatok kreatívan!

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, ha elkészítetted, vagy hozzászólnál, szívesen fogadjuk a véleményed!

Ötletcsepp - kreatív játékok gyerekeknek - illusztráció

Kitűzés a Pinteresten