Színes-mintás játék

írta 2020. 10. 22.Kreatív ötletek0 hozzászólás

üres levélsablonok, szín és mintás dobókockák, filctollak

Ez a kis játék nagyon egyszerű, mégis többféleképpen lehet változtatni. Lehet sima színező, használhatja 1 gyerek, de párban is szórakoztató (ha meg A/4 méretben nyomtatod, akkor akár hatan is). Nálunk akkor kerül elő, amikor színeznének, de nem sima színezőt vagy csak unaloműzőnek kellene valami gyors ötlet, mondjuk, hogy legyen 10 perc nyugi, míg indulás előtt kipakolsz a kocsiba.

Mire lesz szükséged?

Először is nyomtasd ki a színezhető, mintázható levél,-és makksablonok közül azt, amelyiket használni szeretnéd

sablon letöltése

Készítsed el a nektek megfelelő dobókockát. Egyszerűbb mintákkal az ovisoknak, nehezebbel az iskolásoknak vagy üres kockát a saját ötleteiddel. Keress egy színdobó kockát, vagy állítsad össze ezt is a kinyomtatott sablonból. Ha kartonra ragasztod összeállítás előtt vagy elkészítés után átlátszó öntapadós tankönyvborítóval lefeded tartósabb lesz a kockád.

dobókockák letöltése

Kelleni fog még színes ceruza vagy filctoll, zselés toll (csillámos zselés tollakkal gyönyörű a végeredmény)

És akkor a lehetőségek:

Ovisok: hajtogasd be a lapot harmonikahajtással, így látható részekre osztod a sablont.  Kisebbeknek 3-4 részre osztva elég, nagycsoportosok már szűkebb részeken is elboldogulnak. Ha egyedül játszik, dob mindkét kockával (színt és ovis mintát) majd egy részt kitölt a kidobott színű mintával. Több játékos esetén sorban dobnak és mindenki egy-egy részt kap. A körben levő apróbb leveleket, makkokat színezhetik kedvük szerint. De akár az egészet lehet csak színezgetni, ha azt szeretnék éppen.

levélsablon harmonika hajtással hajtogatva

Iskolások: náluk már nem muszáj behajtogatni a lapot (elsőben még szükség lehet rá) anélkül is tudnak kis mintákkal sorban haladni. Persze lehet akár átlósan, vagy csak egy-egy neki tetsző bármelyik rész kitöltésével is játszani. Ezeken kívül, ugyanúgy mint a kicsiknél, dob(nak) mindkét kockával és a kidobottaknak megfelelő színnel és mintával haladnak.

két kéz makksablont tölt ki színes mintákkal, egy színes mintákkal kitöltött levél

A fenti képen ovisok próbálkoznak az iskolás kockával, a kész levelet pedig iskolások alkották. A szín, – és mintadobókockák segítségével bármilyen saját rajzzal vagy színezővel is tudtok játszani.

 

Ha tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel, ha elkészítetted, vagy hozzászólnál, szívesen fogadjuk a véleményed!

Ötletcsepp - kreatív játékok gyerekeknek - illusztráció

Kitűzés a Pinteresten